[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
تماس با ما::
امکانات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه های نمایه کننده







 
..
آمار سایت
تعداد مشاهده ی مقالات: 2713764

مقالات منتشر شده: 653
نرخ پذیرش: 73.75
نرخ رد: 17.62

میانگین دریافت تا تصمیم‌گیری اولیه: 5 تا 10 روز
میانگین دریافت تا پذیرش: 190 روز
____
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( 12-1399 ) ::
دوره 10 شماره 3 صفحات 133-111 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی و پیاده‌سازی یک سیستم راهنمای کاربر در فضای بسته با استفاده از واقعیت افزوده بافت‌آگاه
محمدرضا ملک* ، نیما اسدی
چکیده:   (2070 مشاهده)
در سرویس­های مکان­مبنا افزایش تعامل کاربر با محیط می­تواند شناخت او از محیط را افزایش دهد. ترکیب این سرویس­ها با فناوری واقعیت­افزوده  یکی از روش­هایی است که این تعامل را افزایش می­دهد. چراکه فناوری واقعیت­افزوده عناصر مجازی مانند اطلاعات متنی، گرافیکی و غیره را با دنیای واقعی ادغام می­کند و  اشیاء مختلف از دنیای واقعی را با اطلاعات مجازی متناظر آن برای کاربر نمایش می­دهد. اما استفاده از این فناوری در سرویس­های مکان­مبنا، می­تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد. برای نمونه، با افزایش حجم اطلاعات از محیط پیرامون، نمایش آن در صفحه­ نمایش دستگاه همراه با اندازه­های محدود، باعث ناخوانایی می­شود و سودمندی این اطلاعات را کاهش می­دهد. یکی دیگر از مشکلات استفاده از واقعیت­افزوده، یکنواختی اطلاعاتی است که به کاربر نشان داده می‌شود. یعنی با تغییر شرایط محیطی کاربر ممکن است اطلاعات تغییر کنند، اما اطلاعات نمایشی ثابت می­ماند. در تحقیق حاضر برای غلبه بر مشکلات ذکر شده، از ترکیب واقعیت‌افزوده و بافت‌آگاهی استفاده شده است. بافت‌آگاهی، محیط و تغییرات محیطی کاربر را در نظر گرفته و رفتار سیستم را مطابق با آن تغییر می‌دهد.  سیستم پیشنهاد شده در این تحقیق با بهره­گیری از بافت­های فاصله، دوران، زمان و تفکیک­پذیری کاربر را در یک فضای بسته راهنمایی میکند. نمونه اولیه این سیستم در طبقه ‌سوم دانشکده نقشه­برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و در بستر اندروید پیاده­سازی شده است. برای موقعیت­یابی در فضای بسته از روش پیمایش پیاده­رو و حسگرهای شتاب­سنج، ژیروسکوپ و مغناطیس­سنج استفاده شده است.
برای ارزیابی کارایی سیستم، یک تست کارایی انجام شده است. در این تست در هر اجرا توسط کاربران مختلف، میزان مصرف حافظه دسترسی تصادفی و واحد پردازش مرکزی، در دو حالت بافت‌آگاه و غیربافت‌آگاه اندازه‌گیری شده است. نتایج حاصل از این تست نشان می‌دهد سرویس بافت‌آگاه، حافظه دسترسی تصادفی دستگاه همراه را به میزان 67/37 درصد و واحد مرکزی پردازش دستگاه همراه را 83/1 درصد کمتر نسبت به سرویس غیربافت‌آگاه، اشغال کرده است. علاوه بر این نحوه‌ی اجرای برنامه توسط کاربرهای مختلف، با طرح پرسش‌هایی راجع‌به رابط کاربری سرویس، عملکرد سرویس بافت‌آگاه و عملکرد سرویس غیر بافت‌آگاه، ارزیابی شده است. نتایج نشان می‌دهد، کاربران از عملکرد سیستم بافت‌آگاه رضایت دارند.
واژه‌های کلیدی: واقعیت افزوده بافت آگاه، موقعیت‌یابی در فضای بسته، پیمایش پیاده‌رو
متن کامل [PDF 2053 kb]   (1215 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سامانه های اطلاعات مکانی
دریافت: 1398/3/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malek M R, Asadi N. Designing and Implementing a User Guide System in Indoor Spaces Using Context-aware Augmented Reality. JGST 2021; 10 (3) :111-133
URL: http://jgst.issgeac.ir/article-1-863-fa.html

ملک محمدرضا، اسدی نیما. طراحی و پیاده‌سازی یک سیستم راهنمای کاربر در فضای بسته با استفاده از واقعیت افزوده بافت‌آگاه. علوم و فنون نقشه برداری. 1399; 10 (3) :111-133

URL: http://jgst.issgeac.ir/article-1-863-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی علوم و فنون نقشه برداری Journal of Geomatics Science and Technology